نمایش محتوای سبز

1404/5/7 - 15:02
نماز جمعه؛ قرارگاه ایمان، تقوا و بصرت است
خطیب جمعه طالش گیلان گفت: نماز جمعه یک نماز عبادی و سیاسی است که قرارگاه ایمان، تقوا و بصرت است.

حجت الاسلام مجتبی نورزاد، امام جمعه طالش گیلان ضمن اشاره به سالروز 5مرداد روز نماز جمعه، بیان کرد: نماز جمعه تریبون مطالبه گری است که خون تازه‌ای را در رگ‌های اجتماع، حاکمیت دینی جاری می‌کند و در حل بسیاری از مشکلات و معضلات یاری دهنده است.
وی با اشاره به سخنان امام خمینی(ره) در مورد اینکه مجلس در راس امور است، اظهار کرد: امام خمینی(ره) در فرازی راجع به نماز جمعه فرمودند که نماز جمعه در راس همه امور است که این موضوع نشان دهنده اهمیت و جایگاه بالای نماز جمعه است.
امام‌ جمعه طالش گیلان ضمن اشاره به اینکه امام جمعه فرمانده قرارگاه است، عنوان کرد: امام جمعه نباید فقط امام روز جمعه باشد، بلکه باید در تمامی ایام هفته؛ مسائل و مشکلات منطقه امامت خود را احصا کند و در جهت رفع آنها در حوزه‌های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، شهری و... اقدام کند و در روز جمعه از طریق تریبون نماز جمعه مطالبه گری و اثرگذاری را به منصه ظهور برساند.

وی افزود: امام جمعه نمی‌تواند نسبت به مسائل و مشکلات بی‌تفاوت باشد و تک بعدی حرکت کند و یا صرفا به مسائل مساجد و دینی و... ورود کند بلکه باید تمامی مسائل و موارد حوزه امامت را در دستور کار داشته باشد. امام جمعه باید امامی مردمی باشد و در کنار مردم به تمامی امورات رسیدگی کند.
حجت‌الاسلام نورزاد تصریح کرد: اشتغال جوانان را در دستور کار و اولویت قرار دهد و تکمیل زیرساخت‌های منطقه امامت خود جزو ماموریت‌ها و مسئولیت‌هایش باشد تا بتواند آنها را به نتیجه مطلوب برساند.
وی گفت: امام جمعه باید همچون پدری مشوق و دغدغه مند و دلسوز، چتر محبت و دغدغه و همراهیش با همه اقشار، انگیزه‌ها، نگرش‌ها، مذاهب، اقوام و... باشد و همه را زیر چتر حمایت و نگاه پدرانه و مشفقانه خود قرار دهد.
خطیب جمعه طالش گیلان عنوان کرد: یکی از امامی ترین وجوه خطیب جمعه، ماهیت مطالبه گری وی است و مطالبه گری که باید در جامعه زنده و فعال باشد به گونه‌ای که امام را در جامعه به مطالبه‌گری بشناسند نه اینکه نسبت به معضلات، مشکلات و چالش ها بی تفاوت باشد.
وی ادامه داد: مطالبه‌گری هم به گونه ای باشد که مردم آنرا سیاه نمایی ندانند بلکه شیوه بیان و پیگیری مطالبات به شیوه‌ای باشد که باعث رونق نماز جمعه و حس اعتماد شود.
حجت الاسلام نورزاد با اشاره به اینکه  امام جمعه به نوعی نماینده مقام معظم رهبری است و باید دلسوز مردم باشد، گفت: ماهیت مطالبه‌گری امام جمعه باید تقویت شود و در این زمینه باید نگاه ویژه‌ای به جوانان وجود داشته باشد تا بتوان حس اعتماد و امید و انگیزه آنها را تقویت کرد. وقتی جوانان همراهی امام جمعه را ببینند و درک کنند که امام جمعه تافته جدابافته نیست به این نهاد و نماز جمعه اعتماد می‌کنند.
امام جمعه طالش گیلان بیان کرد: زبان ورزش، زبانی جذاب در ساحت فعالیت‌های فرهنگی است و باید از این ظرفیت بهترین استفاده را داشت و امام جمعه برای مردمی بودن باید در دل مردم و جامعه باشد و محبوبیت را در بین مردم تزریق کند.
وی در بخش دیگری از صحبت هایش به لزوم تقویت فعالیت‌های فرهنگی اشاره کرد و گفت: نماز جمعه و فعالیت‌های فرهنگی باید تقویت شوند و با این رویه و سبک نماز جمعه به قرارگاهی بودن خودش نزدیک می‌شود.
حجت الاسلام نورزاد عنوان کرد: در جهت مطالبه گری از مسئولین، مراقب باشد از دایره ادب، متانت اخلاق و... خارج نشود و تناقضی ایجاد نشود.
​​​​​
وی افزود: شیوه مطالبه گری باید شبیه مطالبه گری رهبری باشد و به نحوی هنرمندانه مطالبات بیان شوند تا مخاطب ؛ دلسوزی را استشمام کند. و در زمان مطالبه گری باید به متن صحبت ها و فراصحبت ها دقت و آنها را رعایت کند تا اثرگذاری در منطقه امامت افزایش یابد.


​​​​​خطیب جمعه طالش گیلان همچنین گفت: در امور مطالبه گری امام جمعه نباید از ظرفیت رسانه‌ها غافل شود و بتواند با ورود و اهتمام جدی به زبان هنر از این ظرفیت استفاده کند. وی تصریح کرد: در حال حاضر جنگ، جنگ رسانه‌ای است و امام جمعه‌ای که نافذ باشد و بتواند جریان سازی کند، اما نتواند از طرفیت رسانه‌ها استفاده نماید و از فضاهای وسیع خبری بهره نبرد نمی‌تواند اثرگذاری جامعی از خود نشان دهد.


​​​​​​​منبع: خبرگزاری فارس

کپی لینک کوتاه
متن برای شناسایی تازه سازی CAPTCHA